Nestkasten vogels zoogdieren

Nestkasten voor vogels & zoogdieren

Nestkasten zijn er in veel verschillende maten en ontwerpen. Dit heeft te maken dat elk dier andere eisen stelt aan een nestkast. Bij een nestkast denken veel mensen standaard aan vogels in de tuin. Echter zijn er veel verschillende dieren( egel – marter – eekhoorn – vleermuizen ) die ook graag gebruik maken van een nestkast.

Functie van een nestkasten

De nestkast zal niet alleen worden gebruikt voor het nestelen maar ook in veel gevallen als permanente leefruimte om te overwinteren. Doordat er steeds minder leefruimte is voor veel dieren zal u dus bijdragen aan het in stand houden van de populatie met een nestkast. Jonge dieren hebben meer overlevingskansen doordat ze beschut en veilig groot kunnen worden in de nestkasten. 

Type nestkasten voor in de tuin

Welk type nestkast u nodig bent ligt aan het gebied. In een bosrijke omgeving leven meer andere vogels en zoogdieren dan in een stedelijk gebied. Hierdoor heeft het geen nut om een nestkast te op te hangen voor een bepaald dier, die niet leeft in uw omgeving. Dus kijkt u eens rustig rond in uw tuin welke dieren u waarneemt.

Maatwerk nestkasten

Wij leveren speciaal op maat gemaakte nestkasten voor vogels – zoogdieren. Hierbij wordt geheel rekening gehouden met de wensen van het dier waar u de nestkast voor wilt. Natuurlijk kunt u zelf het ontwerp van de nestkast bepalen. Een nestkast gemaakt door ons heeft een waterdicht dak en is voor vele jaren bestand tegen alle weersinvloeden. Tevens zal deze worden gemaakt met de beste materialen, hierdoor heeft uw nestkast een lange levensduur. En kunnen er vele generaties dieren van hun nestkast genieten.

Wilt u meer informatie of een prijsopgave? Of heeft u specifieke wensen?

Dan kunt u natuurlijk altijd contact met ons opnemen, dit kan door middel van de onderstaande link.

Contact

Klussenbedrijf CDV Dienstverlening - gemeente Emmen , Coevorden , Borger-Odoorn , Hoogeveen , de Wolden , Midden-Drenthe , Assen , Aa en Hunze - Drenthe - Overijssel - Groningen -Friesland

Comments are closed.